Gå til innhold

Apport – en real utfordring

07/05/2011

Makan til utfordring med en apportbukk har jeg aldri vært borti. Greit nok så har jeg bare lært 2 andre hunder å apportere, men ingen av de var i nærheten av utfordringen jeg har hatt med Nusse…. Som nevnt tidligere, fikk jeg mange bra tips fra Elisabeth for en stund tilbake. Vi dro hjem og trente mye og jeg begynte å se at ting løsnet – i hvert fall til et visst punkt. Hun satt seg oftere og oftere inn på plass, men apportbukken ble slengt på bakken. Nusse kan bli litt stresset når hun skal lære nye ting som inneholder fart. Blir hun stresset, mister hun hodet. Dette så jeg igjen og igjen under treningen med apporten. Blir Nusse stressa, blir jeg stressa og da går alt på tverke.

På bildet: Verdens fineste Nusse

Så løsningen ble å roe helt ned. Jeg satt meg på gresset og hadde Nusse foran meg, klødde henne litt på brystet og sa rolig til henne at nå skulle hun holde apporten (Ikke at hun forstod, men det roet i alle fall ned meg). Hun tok apporten, tygde febrilsk og slapp den på bakken. Jeg gav den til henne igjen og igjen og igjen til hun plutselig bare satt der med apportbukken i munnen. Ballen kom som en kule fra lomma og jeg er sikker på at naboene hørte gledeshylet mitt bre seg over jordet 🙂

Etter dette har det bare gått en vei – Nusse sitter i utgangstilling og holder apporten, vi har til og med fått til hele øvelsen opp til flere ganger.

Bildet: Nusse i utganstilling med apport

Ellers har jeg bestemt meg for å prøve å bli veldig god i agility med Foxy. Jeg har ikke gitt opp lydigheten, for vi har jo såvidt bare startet, men Foxy er rask, har god kroppskontroll og jeg har rett og slett lyst til å gjøre begge deler.

Foxy har blitt veldig flink i øvelsene «sitt og bli» og «dekk og bli». Utrolig nok synes vimserompa  at det er morro å vinne ballen på denne måten.

På bildet: Foxy i øvelsen «sitt og bli». 

Til slutt må jeg nesten nevne at en god venn og kollega har hjulpet Bjørn og meg med å sette opp hundegård.
I skrivende stund er hundene ute. Nusse ligger i et hjørne og følger med på de to andre som herjer. Nå slipper kanskje huset å bli brukt altfor mye som lekeplass.

På bildet: Nusse, Foxy og Zoku i hundegården

3 kommentarer leave one →
 1. 07/05/2011 18:51

  Flink 😀 Det var helt riktig løsning du kom fram til med apporten 🙂 Deilig med hundegård da 🙂

  • 07/05/2011 20:39

   Ja, jeg håper nå at Nusse endelig forstår hva matmor vil 😉
   Deilig med hundegård ja, men vanskelig for meg som lider av separasjonsangst… Hehe 🙂

 2. 10/05/2011 11:46

  Dere er så flinke så! =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: