Gå til innhold

En fantastisk helg

16/05/2011

Helgen har gått til et videregående agilitykurs og Nusses innsats kan du lese om i denne bloggen

Det aller første kurset Nusse og jeg gikk sammen, var et agilitykurs for snart 9 mnd siden. Da hadde hun nettopp kommet til meg og vi gikk kurset for å bygge litt selvtillit. Det fungerte ganske bra, men etter dette tok lydighetstreningen over. Hun har altså ikke sett annet enn hoppehinder siden vi gikk kurset på Hadeland i fjor.

Forventningene mine til Nusse var naturligvis ikke så store og siden jeg selv aldri har gått et videregående kurs i agility før, så forventet jeg ikke så altfor mye av meg heller. Anniken Jensen var instruktør og har blitt ganske så kjent med Nusse siden vi har gått et rally-lydighetskurs hos henne i tillegg til det første AG-kurset. En instruktør som kjenner fører og hund ganske godt er aldri negativt.

Kursets hovedfokus var føring og jeg skal innrømme at jeg ble veldig spent på hvordan det kom til å gå. Hjemme i hagen har jeg 2 hoppehinder og de har Nusse bare hoppet rett etter hverandre. Nå skulle vi plutselig lære trekkføring, front-kryss og bak-kryss på hinder som stod på kryss og tvers. Dette er føringer jeg bare har sett andre gjøre og tenkt at jeg selv kommer til å bli svimmel, snuble og miste helt kontroll over hunden. Utrolig nok: Jeg er fortsatt like hel!

Nusse er og forblir fantastisk. Hun imponerer meg stadig, men fyfader for en glede denne hunden gir meg. Det er ikke en utfordring denne helgen vi ikke har fått til – på vår egen lille måte da selvfølgelig. Hehe 🙂 Med mange gode tips fra Anniken skal vi jobbe videre for å få selvstendighet på alle hinderene. Vår største utfordring denne helgen har vært å føre fra høyre side. Bakdelen med å trene mye lydighet er at både Nusse og jeg blir helt tufsete når ting skjer på høyre side av meg.

Jeg har ikke de altfor store planene om å konkurrere i agility med Nusse, men det er greit som en avveksling fra lydightestreningen. Når sant skal sies, så kjenner jeg jo meg selv ganske godt og vet at jeg like så godt kan trene inn alt like nøye som om vi har planer om å konkurrere – for bare vi blir gode nok, så kommer konkurranseinstinktet fort. Da ville det være kjedelig om vi har slurvet underveis….

Indre Østfold Hundeklubb har nybegynner-treninger på mandager, så det spørs om ikke vi blir fast inventar på kveldene der fremover (i alle fall når det ikke kræsjer med jobb).

Neste helg er det duket for lydighetskurs med Rune Bjerkelund og en aldri så liten uoffisiell konkurranse i klasse 2.

4 kommentarer leave one →
 1. 16/05/2011 23:00

  Dere er superflinke! Var gøy å se da dere gikk en bane!

  NYYYYYYYYYYDELIGE bilder også!

  • 16/05/2011 23:16

   Ja, du var kjempeflink til å knipse bilder 🙂

   Gleder meg til du skal løpe rundt på banen jeg :p

 2. 16/05/2011 23:01

  Flinkeste jentene i hele verden,herlig herlig herlig!!Oj…masse lykke til da 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: