Gå til innhold

Oida…

12/06/2011

Debuten i klasse 2 med Nusse gikk rett vest. Nusse vil nok dessverre aldri bli hunden som tar meg med til de høyere klassene i LP. Hun sitter nok igjen med litt mer bagasje enn jeg trodde…. 

Dersom Nusse bestemmer seg for at ting er skummelt, ja da fungerer hun ikke i det hele tatt. Hun låser seg totalt og vil ikke være med på noe. Den eneste redningen jeg har funnet i slike situasjoner er å leke henne ut av usikkerheten. Så hva gjør man da, når dette skjer i ringen? Det var nettopp dette som skjedde på debuten. Plassen var skummel, dommeren var skummel, jeg var nervøs – og det var i hvert fall ekkelt. Jo, da står jeg der i ringen, med en hund som til vanlig elsker foten, men som sitter igjen mens jeg trasker avgårde. Slik fortsatte det på nesten alle øvelsene, så man kan trygt si jeg fikk en del smultringer.

Nusse i en av hennes favoritt aktiviteter - frisbee!

Nusse har aldri vært et spesielt godt utgangspunkt for en konkurransehund, men iveren hennes på treninger gjør jo at jeg har lyst til å vise frem hva hun kan. Selv mener hun, i alle fall på dette stevne, at konkurranser er grusomt. Så hva gjør man da? Legger inn masse, masse mer arbeid i en hund som mest sannsynlig aldri blir helt topp og som ikke minst da vil presses? Eller skal man la henne slippe konkurranse og la henne være verdens beste venn og treningskompis? Saken er vel klar?

Nusse er jo ikke mer enn snart 2 år gammel, så mye kan jo skje i årene fremover. Derfor legges ikke alt på hylla med henne, men fremover blir det ingen offisielle stevner på henne.

Zoku da? Hun har Bjørn fått tilbake, for samvittigheten min gnagde meg i filler. De skal få gjøre som de selv ønsker og det kan se ut som de heller mot bruks.

Zoku

Så, nå har jeg bestilt meg et råskinn av en valp, etter Elisabeths tispe «Diva» og en hanne ved navn «Pyro». Denne valpen blir min og ikke en hund på fòravtale. Da starter jeg endelig med helt blanke ark og håper på å få en kompis som jeg kan nå langt med 🙂

Kullet til Diva 🙂

2 kommentarer leave one →
  1. 13/06/2011 21:00

    Nusse er bare sååå nydelig,synd med disse «nedturene» hennes….La henne trene å kose seg,for å få øvd på at du er «annerledes» jogg deg anpusten å la henne vende seg til din høye puls…det kan hjelpe henne til å gjennkjenne deg i konkurranser,trene ved å holde pusten under fvf kan også hjelpe og slipp ut når du ikke lenger klarer å holde igjen mer….husk å trene på å være «stille» for det er det du er i ringen under alle øvelser og vend henne til at når du er stille er du fornøyd,ikke mye ståhei på treninger,dette vil hun også kjenne igjen under konkurranser.Som du selv skriver så er hun jo fortsatt under 2 år,om du gjør store forskjeller som gjør det lett for hunden å skille mellom trening og konkurranser gjør du det lett for henne å velge bort…ved anledning reis på stevner å lat som du skal gå å gå etter hva som sies i ringen uten å forstyrre noen,tja mange muligheter Heidi 😀 Fy flate så fint bilde av Zoku,fiiineste Totte bebbis det å la nå Bjørn få trene på hva han vil,når han vil og hvor han vil 😉 hehe

  2. 13/06/2011 21:13

    Takk for mange gode råd, Elisabeth 🙂 Det med høy puls har jeg ikke tenk på i det hele tatt! Kjempelurt 🙂

    Zoku er så fin atte! Veldig fotogen er hun også 🙂 Modellen min det!
    …..og, ja, Bjørn skal få gjøre som han vil :p

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: