Gå til innhold

HD – den store skrekken….

07/10/2011

For en ukes tid siden la jeg plutselig merke til at Furi hele tiden valgte å sette seg på høyre «skinka» når vi trente «sitt». Sittene hennes ble også bare tregere og tregere, istedenfor kjappere. Redselen raste gjennom kroppen min da jeg i går så at hun gikk på tre bein…. 

Furi - slik hun skal være....

Jeg ringte dyrlegen med en gang og fikk time i dag (fredag). Hun hinket seg inn på kontoret og dyrlegen ble også ganske fort bekymret. Hun bøyde og tøyde på Furis bein og på bakbeina klynket hun i smerte. «Hvordan er HD-status på foreldrene»?, spør dyrlegen. Jeg kjenner jeg blir kvalm, men svarer at de begge har A. Tankene raste i hodet på meg. Hva om hun faktisk har HD? Hva skal jeg gjøre? Hvor ille er det? Må hun avlives? Klumpen i halsen ble bare større og tårene var ikke langt unna.

Furi fikk noe å sove på slik at hun kunne røntges og jeg ventet i ca. en time. Det må ha vært en av de lengste timene i mitt liv og tankene om en syk hund gjorde ikke tilværelsen på venterommet mye hyggelig.
Omsider kom dyrlegen ut og hentet meg så jeg fikk se på bildene. Som de fleste vet er det vanskelig å stille en sikker HD-diagnose på så unge hunder, men hoftene så ok ut. Dyrlegen hadde fått kjent litt bedre på knærne hennes mens hun sov og det virket som om det var der «problemet» lå.

På mandag skal vi tilbake og da får vi en «second opinion» på bildene. Furi har midlertidig forbud mot lek og hundegård, i tillegg skal hun kun luftes i bånd og få smertestillende en gang om dagen.
Det river i hjertet å se den lille ha det vondt og jeg krysser alt av fingre for at det bare er kneet som har fått seg en «smell».

I skrivende stund ligger Furi trygt i buret og sover. Hadde jeg fått plass der inne, hadde jeg ligget der sammen med henne. Oppdatering om Furis status kommer på mandag….

6 kommentarer leave one →
 1. 07/10/2011 14:30

  Åh nei,hva er det jeg leser….snufs….vil ikke ha flere syke F valper 😦 masse lykke til med Furi snupp!!

  • 07/10/2011 15:56

   Krysser alt jeg har for at det går fort over. Det vanskeligste blir å holde loppa i ro…

 2. 07/10/2011 18:02

 3. 08/10/2011 00:02

  Ånei… 😦 Håper – håper- håper det går bra!

 4. Hege Falck-Bilden permalink
  08/10/2011 09:33

  Vi krysser alt vi har her i denne skogen! Men i mellomtiden må du huske på at det ikke behøver å være så ille som du frykter (vanskelig, jeg vet det)! De aller fleste gangene vi går og bekymrer oss går ting faktisk bra!

  • 09/10/2011 13:07

   Etter alle dyrlege-rundene med Caesar gutten har jeg nok fått en lei tendens til å tro det værste med en gang. Hehe! Furi er ellers i superform og etter 2 dager med båndtvang virker hun allerede myyyye bedre 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: